Поліція Вінничини закликає сдавати сброю
З 1 квітня на території Вінницької області розпочнеться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки
2017-03-30 11:53:06

Якщо громадяни, які незаконно зберігають зазначені предмети, добровільно звернуться у відділи та відділення поліції та здадуть їх, будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Як розповів начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП Володимир Федоришин, незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це не тільки злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми. Для виведення зазначених предметів і матеріалів з незаконного обігу проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Незаконне придбання або зберігання громадянами вогнепальної нарізної, гладкоствольної, газової, холодної зброї, пристроїв для відстрілу гумових куль, боєприпасів, вибухових матеріалів тягне за собою відповідальність згідно законодавства України.

Якщо адміністративна відповідальність передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї, то незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - це злочин, за який законом передбачена кримінальна відповідальність. Санкція статті 263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 7 років.
Громадяни, які протягом місяця добровільно здадуть до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, будуть звільнені від відповідальності та в подальшому матимуть можливість зареєструвати зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Сьогодні на законних підставах різними видами зброї володіють понад 45 тисяч жителів міста та області.  


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль