Чоловік вбив та пограбував знайомого, а тіло втопив у автівці
Працівники управління карного розшуку Головного управління Національної поліції Вінниччини розкрили вбивство 34-річного жителя Хмільника, який на власному автомобілі зник 15 грудня
2017-01-17 15:00:00

Учора поліція за допомогою рятувальників підняла з семиметрової глибини автомобіль зниклого, затоплений в кар’єрі Хмільницького району. У багажнику машини знаходилось тіло вбитого. Підозрюваного затримано. Про це розповів під час брифінгу керівник поліції Вінниччини Юрій Педос.

10 січня працівники поліції затримали двох підозрюваних, які вчинили розбійний напад на жителя Хмільника та забрали в нього сумку з 70 000 гривень. Під час проведення досудового розслідування з’ясувалося, що один з затриманих причетний до зникнення 34-річного місцевого жителя, якого поліція розшукує як без вісти зниклого.

- В ході проведення слідчих розшукових заходів була здобута інформація, що до зникнення чоловіка причетний його знайомий, який затриманий поліцією за вчинення розбійного нападу на підприємця, - розповів Юрій Педос. – Також була отримана інформація, що затриманий разом зі своїм подільником готувалися до вчинення ще одного розбійного нападу на місцевого підприємця і поліції це вдалося попередити.

За словами Юрія Педоса, 13 грудня до хмільницької поліції з заявою про квартирну крадіжку звернулась місцева жителька. Заявниця повідомила, що з її квартири, де вона проживає разом з сином, зникли гроші та ювелірні вироби. Через два дні потерпіла повідомила до поліції про зникнення 34-річного сина. Це сталося за день до крадіжки. Молодий чоловік на власному авто виїхав з дому і зник. Місяць поліцейські відпрацьовували різні версії його зникнення.
   


Під час слідства підозрюваний зізнався у вбивстві та розповів: 12 грудня він зустрівся з потерпілим у безлюдному місці. Між чоловіками виник конфлікт, причиною якого були фінансові питання. Під час конфлікту підозрюваний вдарив знайомого каменем у голову. Удар виявився смертельним. 

Для того, щоб приховати сліди злочину, тіло опонента зловмисник поклав у багажник автомобіля, на якому потерпілий приїхав на зустріч. Після цього автомобіль підозрюваний скинув у кар’єр за містом. З кишені вбитого він забрав телефон, гроші та ключі від квартири. Наступного дня, дочекавшись, коли матір загиблого піде з дому, чоловік відкрив квартиру, звідки забрав гроші та ювелірні вироби.

Очільник поліції Вінниччини розповів, що 16 січня з семиметрової глибини з кар’єру у селі Широка Гребля працівники поліції спільно з рятувальниками ДСНС дістали автомобіль «Renault Clio». У багажнику автівки виявили тіло її власника. Ця операція тривала протягом чотирьох годин.

Затриманому вже оголошено про підозру у вчиненні декількох кримінальних правопорушень: ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув’язнення. 

Крім того поліцейські встановили, що підозрюваний весною минулого року за «законом Савченко» звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки.


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль