На Вінниччині з’явиться історичне містечко
Воно функціонуватиме у селі Красне Тиврівського району
2016-07-02 05:25:00

«Історико-патріотичне містечко імені Брацлавського полковника Данила Нечая - славетного сподвижника Богдана Хмельницького таки буде у с. Красне Тиврівського р-ну на Вінниччині.

«Завдяки спільним  зусиллям з громадою Красного та окремими депутатами Вінницької облради вдалося  перемогти у  13-му обласному конкурсі  проектів розвитку територіальних громад з проектом  «Історико-патріотичне містечко ім. Д.Нечая». На реалізацію проекту  буде виділено 70 тис. грн»,- повідомив депутат Вінницької обласної ради  Володимир Барцьось.

Цей проект -  родзинка для Тиврівського району, який славиться своїм козацьким минулим. Проектом передбачено облаштування пам’ятного знаку Данилу Нечаю;  відкриття кімнати-музею Д.Нечая з інтерактивними елементами;  туристична діяльність   із використанням анімаційних програм тощо. А ще у рамках проекту облаштують  могилу  Д.Нечая між селами Красне і Черемошне . До речі, існує легенда, що пагорб над місцем, де похований Данило Нечай, козаки насипали шапками..

«Це не більше ніж легенда, бо мало хто знає, що шапка козака не мала верху, і насипати ними землю, це все одно ,що носити воду ситом..Але легенди мають право на існування»,- так прокоментував нам цю легенду в екслюзивному інтерв’ю  вінницький письменник, який ретельно вивчав козацьку добу, Олександр Дмитрук.


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль