Вінниця в очікуванні "Різдвяного дива"
14 січня о 11.00 на майдані Незалежності відбудеться відкриття фестивалю народної творчості «Різдвяне диво»
2017-01-11 11:14:00

Після цього його учасники, а це – пів тисячі людей з всіх районів області та міста Вінниця, пройдуть різдвяною ходою до головної ялинки міста. Тут у кожного району буде своя окрема світлиця, де його жителі представлятимуть вироби місцевих майстрів, пропонуватимуть кутю та випічку, а також – проводитимуть майстер-класи. 

В цьому році у Вінниці відбудеться вже IV обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво». Він має на меті розвиток української національної культури та відродження відзначення одного з найсокровенніших свят річного релігійно-народного календаря в Україні, яким споконвіку вважається Різдво Христове. 

Відкриття фестивалю народної творчості «Різдвяне диво» відбудеться 14 січня о 11.00 на майдані Незалежності. Тут зберуться фольклорні гурти та майстри всіх районів області та Вінниці. Після відкриття вони пройдуть святковою ходою від майдану Незалежності до головної ялинки міста. Вони йтимуть з Різдвяними зірками та іншими атрибутами свята. Дорогою учасники фестивалю співатимуть народні пісні.

Біля ялинки у Центральному парку кожний район області матиме свою світлицю, де будуть представлені роботи місцевих майстрів. А самі майстри проводитимуть майстер-класи з лозоплетіння, вишивання, різьби по дереву тощо. Також гостям фестивалю пропонуватимуть спробувати кутю та випічку від господинь кожного району. Звучатимуть стародавні колядки та щедрівки від кращих фольклорних та музичних гуртів Вінниччини.


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль