Вже відомо, як виглядатиме креативна огорожа Центрального парку
Директор підприємства "Зеленбуд” Ігор Любовський: "Вінницький Центральний парк – це маленьке Чікаго"
2016-06-17 08:30:00

Нагадаємо, що не так давно вінничани протестували проти рішення міської влади огородити центральний парк парканом. Проте міська рада налаштована серйозно  і досить вагомо аргументує своє рішення. 

Детальніше розповів директор підприємства “Зеленбуд” Ігор Любовський:

- Його необхідно огородити. Це ж маленьке Чикаго: хто хоче заїжджає, вночі ходять п’яниці, бомжі. І якщо буде все-таки огородження, то ми зможемо навести лад. У нас є дуже амбіційні плани по заміні атракціонів на сучасні, нові. Але ні одна кредитна установа не дасть позику, якщо не впевниться, що парк безпечний, під охороною, - каже Любовський.

Тим більше, як розповів історик Олександр Федоришен, паркан навколо Центрального парку існував у 20 столітті.

- У берлінському звіті 1944 року є фотографії, де видно паркан біля сучасного концертного залу “Райдуга”. На тому ж фото можна побачити атракціони, які стояли на католицькому кладовищі. А те, що зараз говорять, що сучасне колесо огляду стоїть “на кістках”, то це помилкове твердження. Це зовсім інша місцина, - каже він.

Головний архітектор міста Олександр Рекута підтвердив, що арки з боку Грушевського, Гагаріна та Хлібної не будуть закриватися парканом.

- Огорожу створять із гартованої сталі, яку зварять між собою. Висота буде близько 2 метрів. Де є зараз офіційні входи в парк, вони будуть і надалі: в районі ресторану, літнього театру, біля трьох арок, на вході в парк атракціонів, навпроти банку “Хрещатик”. Не перекриватиметься вхідна група на перехресті Хмельницького шосе та Магістратської, Залишать один технічний в’їзд, - каже головний архітектор. 

Там, де не буде паркану - додатково облаштують цілодобове відеоспостереження. Очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко наголосив, що секції огорожі можна буде роз'єднувати. Так, за його словами, краще для поточних ремонтів. 

- Не треба людині стояти з пензликом та фарбувати, а взяли, відчепили секцію та в цеху із спеціальним пристроєм швидко пофарбували, - каже він. 
Щодо вартості проекту, секретар міськради Павло Яблонський наголосив, що вона ще обговорюється.

- Ми виставили на тендер, тому ця сума може й знизитися. Оскільки будуть не всі входи закриті парканом, то можливо в парк наймуть ще охоронців. Та навіть поліція поділяє таку думку, що огорожа все-таки потрібна. Так буде краще відловлювати порушників, - каже він.

Чиновники обіцяють, що проект огорожі буде готовий до кінця року. Його планують обговорити із громадою. Нагадаємо, 27 травня, депутати на сесії міськради вирішили виділити близько трьох мільйонів гривень на облаштування кованого паркану навколо Центрального парку. Це рішення викликало обурення у громадських активістів та вінничан, які створили петицію. Електронне звернення набрало необхідних 350 підписів лише за добу.

20minut


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль