Чи чекати вінничанам катастрофи, що сталася в Ізмаїлі?
Вінницькі чиновніки запевняють, що ні... Але воду радять відстоювати та кип'ятити
2016-06-21 11:21:00

«Якщо говорити про ситуацію, яка склалася на півдні нашої країні у Ізмаїлі, то ми знаємо, що там забруднення попало в мережі з водопостачання і, нажаль, призвело до спалаху, який, нажаль, виник. У нас, я хотів би сказати, ця робота є плановою, ця робота постійно знаходиться під прискіпливою увагою нашою, і самого підприємства «Вінницяводоканал», яке постачає населенню нашого міста питну воду», - повідомив щойно в ефірі телеканалу NewsOne начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства у Вінниці Олександр Сорочан.

«Тобто, я говорю про плановість заміни постійних мереж. і мереж водопостачання, і мереж водовідведення. Ми щорічно звітуємо разом з нашим підприємством Вінницяводоканал на засіданнях виконавчого комітету міської ради про те, яку кількість ми замінили мереж водогону і мереж каналізації. І завдяки тому ми точно знаємо кількість поривів, тобто, кількість аварійних ситуацій які як раз і може призвести до забруднення водопровідної води... Їх кількість щороку зменшується. І тому в цьому плані можна вважати, що робота дає якісний результат. Стосовно самої якості води, то безумовно говорити про те, що вона є гарантованої якості на сьогоднішній день в плани органоелептичних показників ми не можемо, тому що зараз відбувається природній процес цвітіння води через високу температуру природного середовища наша поверхневе джерело водопостачання і те, що воно перекрито платинами, дамбами не призводить, нажаль, до того, що вода самоочищається і кількість цих мікроорганізмів і цих водоростей зменшується. Нажаль, це трапляється щорічно. Ми говоримо про те, що вода може змінювати колір, вона може мати, скажемо так, невластивий воді запах... І ми це відчуваємо по дзвінкам наших мешканців на гарячу лінію міської ради, де люди скаржаться на погану якість питної води. Ми говоримо лише про те, що вода знезаражується в достатній кількості і якихось наслідків в плані розвидку епідемічної ситуації, яка відбулась на півдні ми не будемо очікувати і ми не очікуємо. Єдине що, звичайно, будуть вживатися заходи, а по мірі (вода досліджується щогодинно на підприємстві «Вінницяводоканал») і якщо будуть якісь певні зміни в якості питної води, то підприємство ставить нас, як правило, завчасно до відома і ми разом вживаємо ті заходи, чи плануємо, чи впроваджуємо... Додаємо там кількість реагентів відповідно у воду, для того, щоб воду доочистити. Але така ситуація, ми зараз бачимо, що погодні умови не дадуть можливості значно покращити, буквально негайно, цю ситуацію. Але такої небезпеки для здоров'я зараз нема. Навпаки, ми говорим про те, що, звичайно, воду краще відстояти, воду краще прокип’ятити і вживати для пиття.

Якщо нема можливості придбати бутильовану воду і вживати саме для пиття тільки її, то необхідно воду відстояти і те, що відстоялося - відлити в відповідну ємність, прокип’ятити і вживати спокійно чи то для приготування їжі, чи для пиття. Вода вже буде безпечною для здоров'я», - розповів чиновнік.


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Dell ALIENWARE 15 (A57810S2NDW-62)
КУПИТЬ
60460.00
HP 15-n032sr F4T74EA
КУПИТЬ
11959.50
Hansa WDHS1260LW
КУПИТЬ
13099.00
Beko WKN 61011 M
КУПИТЬ
8236.50
Toshiba Portege Z20t-B2112
КУПИТЬ
42475.00
HP 840 G2 M3N76ES
КУПИТЬ
34399.50

ПОПУЛЯРНІ НОВИНИ


ОСТАННІ НОВИНИ

РОЗПОВІСТИ ДРУЗЯМ

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ

У Вінниці жигулі збили велосипидиста

У Вінниці "жигулі" збили велосипидиста

Дорожньо-транспортна пригода сталась 24 серпня приблизно о 21.40 в місті…

25.08.2016 21:29
Вінниця відмовляє безпринципним гастролерам у шоу-бізі

Вінниця відмовляє безпринципним гастролерам у шоу-бізі

Тобто, усім "півічкам", яких було помічено на заробітках у рф

25.08.2016 16:47
На Вінничині нова жертва втікачів

На Вінничині нова жертва втікачів

24 серпня у Вінницькому районі невідомий водій збив жінку-пішохода і втік…

25.08.2016 15:19
Дітей вінницьких атовців відправили у Польшу

Дітей вінницьких атовців відправили у Польшу

Як повідомила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА…

25.08.2016 14:36

Зайди. Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль