Священик, який вирощував коноплю під слідством
Постраждалий за віру як Христос чи реалізатор наркотиків?
2016-07-06 09:11:00

Священик храму УПЦ Московського патріархату на станції Липовець Павло Кучерук вирощував мак та коноплю у себе на городі. Батюшку відсторонили від служби. 

-Отця Павла, який служив у храмі на станції Липовець, відсторонено від служби на час розслідування кримінального провадження, - пояснив журналісту RIA/20 хвилин секретар Тульчинської єпархії отець Олександр. – Таке рішення прийняв митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан після того, як поліція порушила кримінальну справу. На городі біля будинку батюшки у селі Росоша знайшли рослини маку і конопель. Де вони там взялися, перевіряє поліція. Поки що у храмі служить інший священик. 

Отець Павло не погодився коментувати ситуацію. Каже, на це потрібен дозвіл єпархії. Він його не має, тому смиренно чекає результатів перевірки. Зате касир храму на станції Липовець Ніна Миколаївна охоче розповіла журналісту, що вини в тому настоятеля їхньої церкви нема ніякої. 

-Я ніколи не бачила батюшку на городі, - каже пані Ніна. – Він не займається городом. У нього нема на це часу. Насправді мак самосій, насівається щороку,  відколи та ділянка. Батюшка купив будинок десять років тому, коли прийшов у наше село. Там земельна ділянка підходить до річки. Раніше люди постійно вирощували коноплі, вимочували їх у воді, тіпали і пряли тканину. Добре знаю про це, бо я місцева. Більше скажу, пройдіться сусідніми городами на тому кутку, де хата священика, і побачите те само. Але комусь сверблять руки прибрати з села священика. От вони й затіяли проти нього кампанію. 
За словами співрозмовниці, отець Павло заслужив у їхньому селі на кращу славу. Він збудував новий храм. 

-Це справжній собор, а не церква, - розповідає пані Ніна. – Його розмір 24х14 метрів. Під час будівництва він там днював і ночував, йому сонце вставало там і заходило там. Коли храм постав у всій красі, з’явилися охочі на престол. Раніше, коли церква була у пристосованому приміщенні колишнього дитячого садка, не було бажаючих засукати рукава і взятися збудувати нове приміщення. Звідти священика відправили. Тяжба тривала довго, були суди-пересуди. Священик Павло поступився. Тепер він служить у так само пристосованому для храму приміщенні на станції Липовець. Колись у ньому розташовувалася школа. Але батюшка Павло знов взявся будувати новий храм. Мабуть, це комусь не подобається. То вирішили розіп’яти, як Христа. За що?.. 

Жінка каже, що добре знає священика. Працювала з ним, коли служив у попередньому храмі, не забуде, з якими труднощами будували нову церкву, як потім відстоювали її. Дуже гарно відгукується про сім’ю священика. Каже, нема в них розкошів, які можна бачити у декого із служителів церкви. З матушкою виховують четверо діток. Матушка доглядає хворого батька, він проживає у сусідній області, тому часто їздить туди. В цей час по господарству пораються діти. 

Не всі так схвально відгукуються в селі про священика, як пані Ніна. Пані Катерина каже, що батюшка Павло у свій час «сколотив бурю в селі». 

-Прийшов служити у церкву Київського патріархату, а коли збудував нову, вирішив перевести її у Московський патріархат, - говорить жінка. – Тоді таке завертілося. Люди розкололися на двоє. До бійки доходило. І омон приїжджав втихомирювати, і судилися ми з ним довго. Нарешті суд постановив залишити храм за Українським патріархатом. 

-Так, священик Павло раніше служив у храмі Київського патріархату, - підтвердив сказане жінкою отець Олександр з Тульчинської єпархії УПЦ Московського патріархату. – Потім прийшов до нас з каяттям. Після чого отримав благословення на службу. 

-Коли отець Павло позбувся храму, сільська рада надала йому приміщення на станції Липовець для продовження служби, - розповідає сільський голова Володимир Сличук. – Він міг і далі служити у збудованому храмі, якби не вирішив перевести його в інший патріархат. Кожен робить, як вважає за потрібне. Чим це закінчилося, ви знаєте. 
На запитання, чи є в селі проблеми з наркоманією, сільський голова відповів: 

-Нашу молодь більше цікавлять заняття у спорткомплексі та тренажерному залі, більшістю туди прямує, а не шукає інших занять. 

Керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник: - Про наявність нарковмісних рослини на городі у священика у поліцію повідомили місцеві жителі, - каже Анна Олійник. – Під час перевірки виявлено і вилучено 576 рослин маку і 21 – коноплі. Рослини передано на експертизу.  Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.310 ККУ «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». За такі дії передбачено покарання – штраф до 50-ти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років. 

За час проведення операції "Мак", що вже місяць триває в області, вияивлено 70 випадків посіву маку і 22 - конопель. Загалом вилучено 11745 рослин, з них 10581 - маку, решта конопель.27 власникам посівів оголошено про підозру, за іншими фактами триває розслідування.За вирощування названих нарковмісних росліин передбачена відповідальінсть: до 100 рослин маку - адміністративна, від ста і більше - кримінальна; конопель - до 10 рослин адміністративна, від десяти і більше - кримінальна.

«20 хвилин»


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Electrolux EWS 1054 EDU
КУПИТЬ
10311.50
Fly FS452 Nimbus 2
КУПИТЬ
2190.00
Beko WMB 51011 F
КУПИТЬ
6681.00
HP 15-g003sw G2A33EA
КУПИТЬ
8058.00
Apple MacBook Air Z0RH00004
КУПИТЬ
37625.00
Bosch WIS 24140
КУПИТЬ
12176.00

РОЗПОВІСТИ ДРУЗЯМ

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ

У Вінниці перехожого спочатку трохи не задавили, а потім побили(ВІДЕО)

У Вінниці перехожого спочатку трохи не задавили, а потім побили(ВІДЕО)

Зазначається, що інцедент стався на пешохідному переході біля зупинки "Лісопарк"…

09.09.2016 22:21
У Вінниці вимагають пустити автобус до дитячої лікарні

У Вінниці вимагають пустити автобус до дитячої лікарні

Особливо це важливо в період дощів та ожеледиці

09.09.2016 20:46
По-вінницьки? Гройсман погрожував виганти н..й віце-премєра(ВІДЕО)

По-вінницьки? Гройсман погрожував виганти "н..й" віце-премєра(ВІДЕО)

Перепалка екс-мера Вінниці, а нині прем'єр-міністра України сталася сьогодні…

09.09.2016 19:47
Вінничан більше не влаштовують стадіони зі звичайною травою

Вінничан більше не влаштовують стадіони зі "звичайною травою"

Ще мешканців Вінниці засмучує відсутність бігових доріжок та скляні пляшки…

09.09.2016 17:51

Зайди. Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль