У Вінниці шахраї "видурюють" грощі у переселенців "на послугах"
Днями виконкому Вінницької міської ради стало відомо про випадок, коли шахраї намагались виманити в людини кошти СМС-кою під виглядом спла​​ти за послуги соціального характеру
2016-08-11 16:48:00

Департамент правової політики та якості Вінницької міської ради вже відправив відповідний лист до Національної поліції з проханням невідкладно відреагувати на цю інформацію, а вінничан закликає в подібних випадках телефонувати за номером 59-50-31.

СМС з повідомленням, що задля вирішення питання в департаменті соціальної політики потрібно сплатити кошти, отримав переселенець, який нещодавно звертався до Прозорого офісу для оформлення необхідних йому документів. Інформація видалась йому підозрілою, і він одразу повідомив про це виконком міської ради. 

«Ми негайно повідомили про цей випадок  в правоохоронні органи, щоб вони розібрались у ситуації. Це чистої води шахрайство. Тому просимо вінничан бути пильними, найкраще – одразу нас інформувати, щоб ми зі свого боку могли вживати заходів, а працівники управлінь соціального захисту під час консультацій попереджали про подібні шахрайства», - розповів заступник директора департаменту  правової політики та якості міської ради Владислав Телень.

Директор  департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова каже, що це перший випадок такого шахрайства, і добре, що людина, яка з цим зіткнулась, одразу про це повідомила. І нагадує вінничанам та внутрішньопереміщеним особам, що департамент обслуговує громадян безкоштовно: «Я наголошую на тому, що всі послуги, які надає департамент соціальної політики міської ради, безкоштовні! Будь-які СМС-повідомлення, дзвінки чи електронні листи з інформацією, де мова йде про якісь проплати, це вимагання і шахрайство», - говорить Лариса Попова.


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)

РОЗПОВІСТИ ДРУЗЯМ

НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ

Станом на серпень на Вінничині хочуть об'єднання 575 громад

Станом на серпень на Вінничині хочуть об'єднання 575 громад

Тобто, 575 місцевих рад Вінницької області хочуть перейти у 88 об'єднань

13.08.2016 13:51
Вінницький район вирішив підзаробити на грантах?

Вінницький район вирішив підзаробити на грантах?

Крижопільців закликають активізуватись в отриманні грантів

13.08.2016 12:47
На Вінничині вирішили детінізовувати економіку за допомогою рейдів

На Вінничині вирішили детінізовувати економіку за допомогою рейдів

12 серпня 2016 року Тульчинською райдержадміністрацією, що на Вінничині,…

13.08.2016 09:55
У цьому році природу Вінничини охороняють на 34 мільйона

У цьому році природу Вінничини охороняють на 34 мільйона

За інформацією Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального…

12.08.2016 16:51

Зайди. Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль