
Дуже дивний спосіб боротьби з сурогатним алкоголем та наплювательским відношенням закладів громадського харчування до приготування страв обрала влада Вінничини. Замість того, щоб надати громаді звіт по ітогах перевірки, на Вінничині про неї заздалегіть попередили…
А між тим, тема більш ніж серьйозна, а статистика останніх часів — жахлива. Гадаю, усі чули про майже дві сотні померлих через отруєння фальсифікованним алкоголем в Україні? Сотні людей досі у лікарнях, деякі досі помирають після розповсюдження усього однієї партії спиртного. Дотого ж, правоохоронці наполягають, що вдалось знайти та вилучити лише половину смертоносної отрути, що потрапила у вільний продаж.
Далеко ходити навіть не треба. Тільки сьогодні у Дніпрі та Харкові правоохоронці вилучили чергову партію фальсифікату горільчаних напоїв такою кількістю, яку трудно навіть уявити.
Те саме можна казати й про їжу у багатьох закладах харчування.
Тож влада хоче отримати реальний стан справ, чи відзвітувати про «бурну діяльність»?
Ну а поки плани такі...
Як повідомили у Вінницькій ОДА, перевірку проведуть через останні події з розповсюдженням африканської чуми в сусідній з нами Хмельницькій області та отруєння людей з летальними наслідками сурогатною горілкою проведення сьогоднішнього заходу стало нагальним
Сьогодні, 24 жовтня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації з питань попередження розповсюдження інфекційних захворювань, в.ч. сальмонельоз, грип та запобігання реалізації в області сурогатної горілки.
Відкриваючи засідання перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко відмітив, що враховуючи останні події з розповсюдженням африканської чуми в сусідній з нами Хмельницькій області та отруєння людей з летальними наслідками сурогатною горілкою проведення сьогоднішнього заходу стало нагальним.
«Завдання нашої комісії – приймати жорсткі рішення, що дасть можливість здійснити ряд заходів, в тому числі відповідні перевірки закладів торгівлі та побуту, для попередження розповсюдження інфекційних захворювань, а закладів харчування для недопущення продажу сурогатної горілки» - наголосив Андрій Гижко.
Також він відзначив, що завдяки злагодженим діям всіх структур задіяних в ТЕП ТНС вдалося попередити проникнення африканської чуми на територію нашої області, адже одразу були здійсненні певні карантинні заходи, в т.ч. дезинфікація автотранспорту на дорогах між Вінницькою та Хмельницькою областю. Андрій Гижко ще раз наголосив на тому, що заражена свинина не є небезпечною для людини, але є небезпечною для самих тварин оскільки захворівши в них піднімається температура та вони гинуть.
В свою чергу, начальник головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан в доповіді відзначив, що з початку цього року в області зареєстровано 6 випадків гострих інфекційних захворювань в наслідок яких постраждали 67 громадян. Більшість спалахів - побутові. Він також наголосив, що обласна та районні комісії мають в цьому кварталі обов’язково здійснити перевірку закладів, які організовують масові заходи, тобто ресторани та кафе. Особливо необхідно забезпечити перевірку закладів харчування, які працюють не постійно, а лише під замовлення.
По завершенню засідання перший заступник голови облдержадміністрації дав відповідні доручення, а комісією було прийняте відповідне рішення.
ТОП НОВИНИ
ПОПУЛЯРНІ НОВИНИ
ОСТАННІ НОВИНИ
У Вінниці сталася велика автопригода
27.10.2016 19:38А що вже казати про вибори? Вінничан зловили на махлюванні
27.10.2016 16:54У Вінниці поліція усю ніч шукала зниклу дитину
27.10.2016 15:47



Зайди. Порівняй. Придбай.
Розмістити вакансію
Продати автомобіль