Розлого про утворення госпітальних округів на Вінничині
Заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк надав коментар щодо виконання в області постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 932 «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів»
2017-01-19 10:18:00

«На Вінниччині планується створення 3-х госпітальних округів: Вінницькій госпітальний округ, Могилів-Подільський та Тульчинський. Є певні критерії щодо їх формування, а саме – зручність доїзду і врахування максимальної відстані до лікарень, які стануть центрами госпітальних округів»,- зазначив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

На Вінниччині такі округи були сформовані географічно, враховуючи критерій відстані. «Проте, критерій логістики є не менш важливим – наскільки зручно добиратись до лікарі з того чи іншого місця. Наприклад: з Іллінців до Тульчина ближче по відстані, ніж до Вінниці, але немає жодного прямого маршруту автобуса, яким можна було б добратись, та й, на жаль, доріг теж немає - тобто відсутнє прийнятне сполучення Іллінців з Тульчином. Тому обласна державна адміністрація врахувала усі ті виклики, які виникли під час створення госпітальних округів, врахувала пропозиції районних державних адміністрацій і внесла корективи у формування госпітальних округів»,- повідомив Ігор Івасюк.

За його словами, враховуючи вищезазначене, Іллінецький район буде віднесено до Вінницького госпітального округу, а не до Тульчинського. Крім того, у Вінницькому госпітальному окрузі ще відбудуться зміни: Козятинська лікарня, яка обслуговує жителів міста Козятина та Козятинського району набуде статусу багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування І рівня.

Ігор Івасюк також повідомив про зміни, які відбудуться в Тульчинському госпітальному окрузі і, відповідно, – у Могилів–Подільському.

«Ці зміни якраз пов’язані із можливістю добратися до центру госпітального округу,- наголосив він, - Піщанський і Крижопільський райони будуть віднесені до Тульчинського госпітального округу, відповідно, вони будуть вилучені із Могилів –Подільського госпітального округу. Крім того, на базі Крижопільської районної лікарні буде створена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування І рівня, оскільки матеріально-технічна база і рівень фахівців дозволяють це зробити».

За словами посадовця, незважаючи на такі зміни, усі три госпітальних округа Вінницької області відповідають критеріям, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 932 (кожен округ має обслуговувати не менше як 200 тисяч населення).

Вінницькій госпітальний округ. Чисельність населення - 914530 осіб.
До його складу увійдуть 4 міста обласного підпорядкування м. Вінниця,
Жмеринка, Козятин, Хмільник та 11 сільських адміністративних райони (Вінницький, Жмеринський, Іллінецький, Калинівський, Козятинський, Липовецький, Літинський, Оратівський, Погребищенський, Тиврівський, Хмільницький).

Могилів-Подільський госпітальний округ. Чисельність населення- 298393 осіб. До його складу увійдуть м. Могилів-Подільський та 7 сільських адміністративних райони.

Тульчинський госпітальний округ. Чисельність населення - 390565 осіб. До його складу увійдуть м. Тульчин, 8 сільських адміністративних райони та м. Ладижин.


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль