Вінниця розкриє усі таємниці?
7 червня у Києві було оголошено міста-переможці відбору на участь у пілотному проекті з відкритих даних
2017-06-09 08:08:00

У конкурсі пілотних проектів серед міст в сфері відкритих даних, який було проведено в рамках проекту USAID та UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”, переможцями стали Вінниця та Чернівці. Протягом червня-вересня група експертів працюватиме з муніципалітетами цих міст над розкриттям даних на місцевому рівні.

7 червня у Києві було оголошено міста-переможці відбору на участь у пілотному проекті з відкритих даних. Ними стали два обласні центри – Вінниця та Чернівці. Участь в проекті дасть можливість суттєво покращити доступність інформації мешканцям цих міст та підвищить якість надання послуг городянам. 

В рамках пілотного проекту протягом чотирьох місяців група експертів організації Агенція журналістики даних Texty.org.ua працюватиме з муніципалітетом над розкриттям даних на рівні міста. Результатом проекту буде суттєве покращення якості та доступності інформації та створення продукту на основі відкритих даних для місцевих жителів. 

«Ми обрали Чернівці та Вінницю для участі в цьому проекті оскільки вони продемонстрували готовність освоювати нові інструменти для більш ефективної взаємодії зі своїми громадянами. Але найголовніше - вони продемонстрували політичну волю до більшої відкритості і підзвітності, а також готовність працювати в цьому напрямку», - зазначає керівник компоненту Відкриті дані проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» Катерина Оніліогву.


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль