Вінниця ретельно готується до тиждня сталої енергетики
Він проходитиме з 19 по 24 червня
2017-06-13 09:03:00

З 19 по 24 червня у Вінниці проходитиме Європейський тиждень сталої енергетики. Основні заходи відбудуться 24 червня. Цього дня вінничани та гості міста зможуть побувати на виставці енергозберігаючого обладнання та електроавтомобілів, взяти участь у майстер-класах для дітей та еко-квестах, подивитись на лабораторію дослідів з чистої енергії. А також – долучитись до двох велопробігів: «Зарядись енергією» та «Знайди енергію», збору макулатури «Збережи дерево – врятуй довкілля».

Вже кілька років поспіль Вінницька міська рада орієнтована на підвищення енергоефективності обласного центру. Така позиція закріплена не лише рядом декларативних документів, а й чітким Планом дій зі сталого енергетичного розвитку. Він став основною стратегічною програмою міста з впровадження заходів, які дозволять скоротити споживання енергоресурсів, і як наслідок, зменшити викиди CO2 у навколишнє середовище, поліпшити екологічний стан міста, впроваджувати альтернативні джерела енергії. А у 2014 році Вінниця стала першим містом в Україні, та поки що єдиним на пострадянському просторі, яке отримало Європейську енергетичну відзнаку. 

Дуже важливою є зміна ставлення самих людей до використання енергії та ресурсів. Привернути увагу вінничан до енергоефективності та енергозбереження й покликані заходи, які будуть відбуватись у місті в рамках Європейського тижня сталої енергетики. Вінниця вперше вирішила підтримати ініціативу Європейського Союзу щодо відзначення Тижня сталої енергетики у 2013 році.

В цьому році Європейський тиждень сталої енергетики проходитиме з 19 по 24 червня. Так, 19 червня з 10.00 до 15.00 у «Зеленому офісі», що у ЦНАП «Вишенька» (Космонавтів,30) буде проведено анкетування серед відвідувачів з розповсюдженням еко-подарунків. 23 червня проходитимуть екскурсії на комунальні підприємства Вінниці.  Зареєструватись на них можна за номером телефону +38 (0432) 59-52-67. Основні заходи у рамках Європейського тижня сталої енергетики відбудуться 24 червня. З 10.30 на площі Стуса розпочнеться реєстрація учасників на велопробіг «Зарядись енергією». Старт велопробігу відбудеться з площі В. Стуса об 11:00 та пройде за таким маршрутом: вул. Блока – вул. Пирогова – вул. Келецька – вул..600-річчя Перемоги – вул. Хмельницьке шосе – ЦПКіВ – вул. Грушевського – площа Європейська. На фініші УСІХ зареєстрованих учасників очікують еко-подарунки. Також 24 червня відбуватиметься чимало заходів на Європейській площі. З 11 до 17 години тут пройдуть еко-квести для дітей – інформаційна гра на тему сортування сміття з розповсюдженням еко-подарунків. В цей же час тут відбуватимуться майстер-класи для дітей та діятиме лабораторія дослідів з чистої енергії (Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа»).
 
Крім того, 24 червня з 12.00 до 16.00 на Європейській площі відбудеться акція  «Збережи дерево – врятуй довкілля»  по збору макулатури. А з 11 до 17 години – майстер-клас із виготовлення еко-листівок, еко-блокнотів та закладок з макулатури. Також в цей час діятиме інформаційний кіоск «Як створити і управляти ОСББ», де можна буде отримати консультації з енергоефективності у будинках. Кіоск діятиме у рамках проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа» та за сприяння відділу із розвитку ОСББ ВМР. 

Також на Європейській площі відбуватимуться інформаційно-просвітницькі заходи для жителів та гостей міста на тему сортування сміття від БФ «Подільська громада. Тут діятиме виставка енергозберігаючого обладнання та матеріалів. Ще 24 червня з 22.00 на вінничан чекатиме нічний велосипедний пробіг «Знайди енергію», який стартує з площі Гагаріна (біля Універмагу). 


Автор: Андрій Літвінов (+380509467564)
Поширити: Facebook share Twitter share Google share

Зайди.Порівняй. Придбай.

Розмістити вакансію

Продати автомобіль